28hb Februari 2018, Melaka – Presiden, Parti Makkal Sakti Malaysia Datuk Seri.RS. Thanenthiran menjelajah semenanjung Malaysia dengan tema Gerak Gempur, beliau telah hadir ke negeri Melaka pada petang semalam. Datuk Seri.Thanenthiran berucap dalam mesyuarat negeri terdiri daripadanya Ketua-ketua Bahagian Negeri Melaka.

“Politik di Malaysia telah dicemari dengan gejala fitnah dan pembohongan fakta secara terancang dilakukan oleh pembangkan sejaka YAB Dato Seri Najib mengambil ahlih Pentadbiran Negara.

“Pakatan Harapan yang memainkan cerita omong dan palsu supaya rakyat membencikan kerajaan Barisan Nasional (BN),” tegasnya dalam ucapan beliau diseluruh Negeri.

“Tambah beliau” Pembangkang mengunakan serangan fitnah terhadap Dato Seri Najib dan Barisan Nasional (BN) kerana mereka tidak ada cara lain lagi untuk menumbangkan Perdana Menteri yang juga menegakan Ekonomi negera secara pantas beberapa bulan ini.katanya’

“Pembangkang juga mempunyai pelbagai maklumat palsu, salah laku pemimpin dan rasuah dibeberapa negeri mereka,” jelasnya.

Mengulas mengenai mesyuarat Gerak Gempur tersebut, Presiden Datuk Seri RS.Thanenthiran berkata, tujuan mesyuarat itu diadakan adalah untuk menerangkan dan meningkatkan langkah-langkah yang perlu diambil oleh setiap-tiap bahagian untuk menghadapi pilihan raya (PRU-14) akan datang.

Datuk Seri.RS.Thanenthiran berkata, Pengerusi MMSP Negeri Melaka En.Subramaniam dan Setiausaha Negeri En.Sivakumar dan jawatankuasanya, tidak menjadi pemimpin bermusim, sebaliknya menjadi pemimpin sepanjang musim. berkata MMSP Negeri Melaka semakin kuat berkhidmat sepanjang masa kepada masyarakatt. Katanya,

Turut hadir, YB.Datuk.MS.Mahathevan Exco Kerajaan Melaka, Setiausaha Agung, Sdr.Sutager, Ahli Majlis Tertinggi Makkal Sakti En.Gouthaman, Sdr.Kanesh dan ahli-ahli Makkal Sakti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here